Nepremičnine

V ponudbi hiša

Projekt Ješenca

Enostanovanjska hiša

Zasnova hiše je moderna pritlična stavba v katero se zajeda atrij. Vanj so z velikimi zastekljenimi površinami usmerjeni dnevno bivalni prostori, in sicer dnevna soba na eni strani ter jedilnica s kuhinjo na drugi strani. Vloga atrija je, da je osrednji zunanji prostor, ki povezuje notranje bivalne prostore in je hkrati vezni člen med vrtom in notranjostjo. Atrij ponuja možnost senčenja z leseno ali drugo konstrukcijo, ki lahko poudari  geometrijo hiše. Oblika hiše je enostavnih linij, poudarjena je minimalnost. Hiša je v celoti ograjena.

  • Modernega izgleda in enostavnih linji
  • Pritlična hiša
  • Veliko zelenih površin
  • Prijetna mikrolokacija
  • Možnost postavitve garaže, nadstreška

Ravna streha

Po obliki je hiša z ravno streho, očiščena vseh odvečnih elementov, kar ji daje modern videz. Je racionalno zasnovana, enostavnega volumna. Dodatno razgibanost lahko doda nadstrešek za avto. Objekti so postavljeni tako, da parcelo delijo na dva dela in sicer tlakovano dvorišče s prometno površino in nadstreškom ter bivalno dvorišče z zelenico. Slednje nudi družini ali starejšemu paru zavetje pred vsakdanjim stresom, mirno in intimno atmosfero za sprostitev v prostem času in udobno družinsko življenje.

Zasnova

Hiša s svojim kompaktnim oblikovanjem in orientacijo dosega visoko energetsko učinkovitost, kar jo uvršča v standard nizkoenergijske stavbe. Poletno pregrevanje preprečujejo aktivna senčila, zunanje žaluzije. Po notranjih prostorih je predvideno talno gretje, s toplotno črpalko. Predviden je tudi sistem centralnega hlajenja z reverzibilno uporabo toplotne črpalke. Na strehi objekta je možnost namestitve fotovoltaike oziroma sončne elektrarne za lastno proizvodnjo energije. Možna je tudi namestitev sončnih kolektorjev za pripravo tople sanitarne vode.

Fasada objekta je kombinacija dveh materialov

Fasado objekta tvori kombinacija dveh materialov. Zglajen omet in fasada kamna sta materiala, ki ju najdemo v tradicionalni arhitekturi bližnje okolice. Izpostavljene površine objekta so obdelane z zglajenim ometom, ki je vzdržljiv, enostaven za vzdrževanje in se ga tudi enostavno obnavlja. Lesene površine, ki so občutljivejše, so uporabljene na pokritih delih objekta, tako da so zaščitene pred vremenskimi vplivi, kar jim zagotavlja daljšo obstojnost . Lesena fasada ima bogato naravno teksturo lesa, ki je prijetna tako vizualno kot na dotik ter pričara prijeten ambient domačnosti in topline, zato so lesene finalne obloge uporabljene na površinah, s katerimi bo uporabnik večino časa v neposrednem kontakt, t.j. na zunanji terasi.

Koncept odprtih bivalnih prostorov

Dnevno bivalni prostori so zasnovani odprto. Posebne so poti in krožna povezanost prostorov , kar omogoča dobro komunikacijo in vizualno povezanost dnevnih prostorov s vhodom ter veliko svetlobe in zračnosti v notranjosti.

Kako vam lahko pomagamo?

© 2018 Spigrad, inženirski biro | PRAVNA OBVESTILA | OBVESTILO O PIŠKOTKIH | Produkcija spletne rešitve Aktor.si